Vlastníkom sninskej teplárne sa stala spoločnosť GGE

08.02.2012 Snina

Snina 8. februára (TASR) - Tepláreň Energy Snina, ktorá je významný regionálnym dodávateľom tepla pre domácnosti, ako aj tepla, elektrickej energie a úžitkovej vody pre korporátnych klientov, odkúpila spoločnosť GGE od skupiny SLAVIA CAPITAL. Informoval o tom jej hovorca Peter Benčurik.
Ako uviedol, cenu transakcie obe spoločnosti nezverejnili. \"Týmto predajom zavŕšila SLAVIA CAPITAL svoje sedemročné pôsobenie v spoločnosti Energy Snina, počas ktorého sa podarilo v Snine vybudovať modernú, environmentálne orientovanú tepláreň,\" doplnil Benčurik s tým, že od roku 2005 dosiahla celková výška investícií do rozvoja sninskej spoločnosti zhruba 8 miliónov eur. Nosná časť prostriedkov smerovala do obstarania kotlov na spaľovanie biomasy, elektrostatických odlučovačov a kúpy štiepkovača.
\"Najväčšiu investíciu v podobe tepelného agregátu s inštalovaným výkonom 16 megawattov uviedla Energy Snina do prevádzky v závere roka 2008. Táto investícia predstavovala 4,72 milióna eur a jej financovanie prebehlo so 65-percentným podielom zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu,\" vysvetlil hovorca skupiny SLAVIA CAPITAL.
Investície z uplynulých rokov majú podľa jeho slov pozitívny dopad na životné prostredie regiónu. \"V roku 2005 vyprodukovala sninská tepláreň celkovo 62.999 ton (t) CO2, kým v roku 2009 to bolo 24.303 t. V roku 2010 sa do ovzdušia vypustilo zhruba 18.500 t emisií CO2,\" uzavrel Benčurik.
 

Vyberte región